ISTORIJA

istorija
istorija
istorija
istorija
istorija
istorija

Godine 1980.god na inicijativu g-dina Vujovića osnovana je porodična zanatska radnja u Staroj Pazovi za proizvodnju proizvoda kućne upotrebe a kasnije 1988 .god. je formirano privatno partnersko društvo INTERCONT koje treba dalje da razvija usluge za industrijsku proizvodnju za već osvojene proizvode široke potrošnje i prodaje automobila domaće proizvodnje Zastava Kragujevac, a malo kasnije i program Renault automobila.

Godine 2002 INTERCONT razvija projekat proizvodnje komercijalnih vozila ukupne nosivosti do 3.5t. Već 2006. godine osvaja industrijsku proizvodnju i dobija Oskara prestiža za kvalitet i inovacije za novo urbano vozilo ORSO i sve to na 37. medjunarodnom sajmu automobila uz prisustvo svih proizvodjača iz Evrope i sveta. U takvom okruženju INTERCONT 2007. godine ulaže svoj udeo 100% kapital u IEEG doo i tako pored autoindustrije i ekoloskog vozila sve više učestvuje u razvoju i drugih alternativnih energetskih procesa kao što su proizvodnja energije iz otpada, projekti iz oblasti OIE, čiste tehnologije i energetske efikasnosti.

Od 2007. godine IEEG je fokusiran na razvoj čiste energije u autoindustriji i implementaciji energetski integralnih projekata iz oblasti OIE. Istovremeno, Vujović Slavko je produžio dugogodišnje znanje u oblasti ekonomije održivog i dugoročnog razvoja i energetski integralnim procesima investiranjem u nove tehnologije, nauku i istraživanje.